divendres, 9 de març del 2007

8 de març: dia internacional de la dona treballadora (David).

DIA DE LA DONA TREBALLADORA

El dia de la dona treballadora es un dia especial perquè se celebra el dia en que les dones entraren al món laboral. En aquell moment, les dones aconseguiren més respecte dels homes y més drets cosa que en aquella època no tenien casi ningú ja que estaven marginades per la part dels homes.

Gràcies a aquest succés les dones han anat aconseguint més drets com el dret a vot, a guanyar un salari casi igual als dels homes, encara que no esta del tot solucionat aquesta cosa, després també les dones estan aconseguint igualar que tan les dones com els homes tinguen els mateixos drets, etc.
Les dones han aconseguit que hi haja una igualtat de drets entre els homes i les dones prou notable, encara que la dona segueix sent la més perjudicada. Una de les raons es que el salari d’una dona no es el mateix que el de un home treballant en una mateixa faena.

També hi ha unes altres raons que es podrien discutir com es el cas de que una dona no la deixen treballar en unes certes faenes que no poden donar el mateix rendiment que un home, com es el exemple de que una dona no pot treballar en l’obra perquè com la naturalesa ens ha donat unes característiques diferents: als homes ens ha fet un físic més fort però no tenim tanta intel·ligència i a les dones les han fet un físic més dèbil però són més intel·ligents. Però açò no significa que les dones no puguen donar el mateix rendiment que els homes, però hi haurien pocs casos.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Veo que en parte tiene razon en lo de que las mujeres hay cosas que no pueden hacer porque asi hemos sido creados, y eso lo tendríamos que tener claro todos por más que nos moleste. Incluyo a los hombres en esto porque tambien hay cosas que las mujeres pueden hacer y los hombres no.

Anònim ha dit...

Yo creo que eso lo tiene todo el mundo claro, que por cuestiones biologicas a un hombre le es mas fácil trabajar en un trabajo duro que a una mujer, pero que le sea mas facil no significa que la mujer no sea cpaaz de ello.
ademas, yo creo que el machismo por la sociedad, se rige mas por las cosas que tanto hombres como mujeres tenemos las mismas capacidades y las mismas posibilidades de desempeñarlas y aun así cuesta introducir a la mujer en ese mundo, sin ir mas lejos, como el de la politica.

alby

Anònim ha dit...

fuera zapatero y fuera rajoy! una mujer al frente!!